ذَلِكَ بِأَنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ اتَّبَعُواْ الْبَاطِلَ وَأَنَّ الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّبَعُواْ الْحَقَّ مِن رَّبِّهِمْ كَذَلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ لِلنَّاسِ أَمْثَالَهُمْ
این (دو گونه سرانجام) به خاطر آن است كه كسانى كه كفر ورزیدند، از باطل پیروى كردند و كسانى كه ایمان آوردند، از همان حقى كه از طرف پروردگارشان (نازل شده) است پیروى نمودند. این گونه خداوند براى (بیدارى) مردم، مثال حالشان را بیان مى كند.
مقایسه و تفكیك میان سرانجام كافران و مؤمنان، یكى از شیوه هاى تربیتى قرآن است كه در این چند آیه مكرّر بیان شده است.
در این آیه، ایمان و كفر بر اساس حق و باطل از یكدیگر جدا شده اند كه بیانگر منطق قرآن در برخورد با مخالفان است.
1- سرنوشت و عاقبت خوب یا بد انسان، تابع افكار و اعمال اوست. «أضلّ أعمالهم… أصلح بالهم – ذلك بانّ الّذین…»
2- باطل گرایى، زمینه گرایش به كفر است. «الّذین كفروا اتّبعوا الباطل»
3- هر راهى كه در مقابل حقّ قرار گیرد، باطل و بى اساس است و میان حق و باطل، راه سومى وجود ندارد. «اتّبعوا الباطل… اتّبعوا الحق»
4- باطل، از ناحیه انسان است و به خدا نسبتى ندارد ولى حق از سوى خداوند است و حقایق آسمانى پوچ نیستند. «الحقّ من ربّهم»
5 – مصداق بارز و روشن حقّ، قرآن است. «اتّبعوا الحقّ من ربّهم» (در آیه قبل خواندیم: «ما نزّل على محمّد و هوالحقّ من ربّهم»)
6- استفاده از مثال و بیان عوامل سعادت و شقاوت انسان در قالب تمثیل، از اصول تربیتى قرآن است. «ذلك بانّ… كذلك یضرب اللّه للناس امثالهم»
ستاد تفسیر قرآن کریم، در سال 1374، با هدف ترویج فرهنگ تفسیری توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی آغاز به کار نموده است. این ستاد، تاکنون توانسته فعالیتهای مختلف تفسیری را به طلاب و مراکز تبلیغی ارائه دهد.
تهیه جزوات مختلف تفسیری، تشکیل جلسات و کلاس های تفسیر در نقاط مختلف کشور، به منظور ترویج تفسیر و پرداختن به قرآن کریم در حوزه های علمیه، طراحی و اجرای مسابقات تفسیری در حوزههای علمیه، تهیه کتاب نخبة التفاسیر به عنوان متن درسی در حوزه علمیه قم، همکاری در اجرای برنامههای مطالعات و مسابقات تفسیری در آموزش و پرورش، در مراکز مختلف، از قبیل سپاه پاسداران، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان اوقاف و … شناسایی و معرفی اساتید تفسیر به مدارس علمیه و دیگر مراکز گوشهای از فعالیتهای انجام شده توسط این ستاد است.
تمامی حقوق سایت برای ستاد تفسیر قرآن کریم محفوظ می باشد.