وَ لَوْ قَاتَلَكُمُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَوَلَّوُاْ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يَجِدُونَ وَلِيّاً وَ لَا نَصِيراً
و اگر كسانى كه كفر ورزیدند با شما كارزار كنند، (توان مبارزه با شما را ندارند و) عقب نشینى و پشت كرده و آنگاه هیچ سرپرست و یاورى نخواهند یافت.
اگر این آیات را مربوط به ادامه ماجراى صلح حدیبیّه بدانیم، معناى آیه چنین مى شود كه صلح حدیبیّه بر اساس ناتوانى و ضعف رزمى شما نبود، بلكه به خاطر مصلحت نظام بود، شما در حدیبیّه نیز اگر دست به جنگ مى زدید، پیروز بودید و دشمنانتان فرار مى كردند.
در قیامت مشخص مى شود كه كافران هیچ ندارند و كسى ولایت و نصرت آنها را نمى پذیرد، اما در مقابل مؤمنان همه چیز دارند، گرچه در دنیا چیزى نداشته اند.
امام حسین علیه السلام در دعاى عرفه به خداوند مى گوید: «ماذا فَقَد مَن وَجدك و ماذا وَجد مَن فقدك» هر كس تو را دارد چه ندارد و هر كس تو را ندارد چه دارد؟
1- مسلمانانِ ضعیف، به عزّتى رسیدند كه دشمنان، تاب درگیرى با آنان را نداشتند. «ولو قاتلكم… لولّوا»
2- هر كس خدا ندارد، هیچ یاورى ندارد. «لا یجدون ولیاً ولا نصیرا»
ستاد تفسیر قرآن کریم، در سال 1374، با هدف ترویج فرهنگ تفسیری توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی آغاز به کار نموده است. این ستاد، تاکنون توانسته فعالیتهای مختلف تفسیری را به طلاب و مراکز تبلیغی ارائه دهد.
تهیه جزوات مختلف تفسیری، تشکیل جلسات و کلاس های تفسیر در نقاط مختلف کشور، به منظور ترویج تفسیر و پرداختن به قرآن کریم در حوزه های علمیه، طراحی و اجرای مسابقات تفسیری در حوزههای علمیه، تهیه کتاب نخبة التفاسیر به عنوان متن درسی در حوزه علمیه قم، همکاری در اجرای برنامههای مطالعات و مسابقات تفسیری در آموزش و پرورش، در مراکز مختلف، از قبیل سپاه پاسداران، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان اوقاف و … شناسایی و معرفی اساتید تفسیر به مدارس علمیه و دیگر مراکز گوشهای از فعالیتهای انجام شده توسط این ستاد است.
تمامی حقوق سایت برای ستاد تفسیر قرآن کریم محفوظ می باشد.