يَوْمَ يَسْمَعُونَ الصَّيْحَةَ بِالْحَقِ ّ ذَلِكَ يَوْمُ الْخُرُوجِ
روزى كه آن صیحه حقیقى را (از صور اسرافیل) بشنوند، آن روز، روز خروج (مردم از قبرها) است.
در آیه 11، اصل خروج مردگان از قبرها و در آیه 42 زمان خارج شدن بیان شده است.
تعبیر به «مكان قریب»، اشاره به آن است كه این صدا آن چنان در فضا پخش مى شود كه گویى بیخ گوش همه است و همه آن را به طور یكسان و از نزدیك مى شنوند. آن روز بدون نیاز به وسیله خاصّ، همه ى اهل محشر صداى منادى را در نزدیك خود مى شنوند.
مراد از «صیحه» در این آیات، صیحه نخستین نیست كه پایان این جهان را اعلام مى دارد، بلكه مراد صیحه دوم كه همان صیحه قیام و حشر مردم است، مى باشد.
1- یاد قیامت و كیفر كفّار یاوه سرا، به انسان صبر و استقامت مى دهد. «فاصبر على ما یقولون… و استمع یوم یناد…»
2- صیحه آسمانى (صور اسرافیل) در آستانه قیامت، امرى قطعى و بجاست (نه تشریفاتى). «الصیحة بالحق»
3- معاد، جسمانى است و انسان ها از همین خاك سر برخواهند آورد. «یوم الخروج» چنانكه در آیات بعد نیز مى خوانیم: «تشقّق الارض عنهم»
ستاد تفسیر قرآن کریم، در سال 1374، با هدف ترویج فرهنگ تفسیری توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی آغاز به کار نموده است. این ستاد، تاکنون توانسته فعالیتهای مختلف تفسیری را به طلاب و مراکز تبلیغی ارائه دهد.
تهیه جزوات مختلف تفسیری، تشکیل جلسات و کلاس های تفسیر در نقاط مختلف کشور، به منظور ترویج تفسیر و پرداختن به قرآن کریم در حوزه های علمیه، طراحی و اجرای مسابقات تفسیری در حوزههای علمیه، تهیه کتاب نخبة التفاسیر به عنوان متن درسی در حوزه علمیه قم، همکاری در اجرای برنامههای مطالعات و مسابقات تفسیری در آموزش و پرورش، در مراکز مختلف، از قبیل سپاه پاسداران، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان اوقاف و … شناسایی و معرفی اساتید تفسیر به مدارس علمیه و دیگر مراکز گوشهای از فعالیتهای انجام شده توسط این ستاد است.
تمامی حقوق سایت برای ستاد تفسیر قرآن کریم محفوظ می باشد.