يَا قَوْمَنَآ أَجِيبُواْ دَاعِىَ اللَّهِ وَ آمِنُواْ بِهِ يَغْفِرْ لَكُم مِّن ذُنُوبِكُمْ وَيُجِرْكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ
اى قوم ما! دعوت گر الهى را اجابت كنید و به او ایمان آورید تا خداوند از گناهانتان بر شما ببخشد و از عذاب دردناك امانتان دهد.
در قرآن، ایمان، استغفار، قرض الحسنه و تقوا، از عوامل جلب مغفرت الهى است.
در این آیه به تمام اصول عقاید اسلامى اشاره شده است: توحید: «آمنوا به»، نبوّت: «داعى اللّه» و معاد: «یجركم من عذاب الیم»
1- در تبلیغ دین، از عنصر عاطفه و پیوندهاى اجتماعى بهره بگیریم. «یا قومنا» دوبار تكرار شده است.
2- انبیا مردم را به خدا دعوت مى كنند، نه به سوى خود. «داعى اللّه»
3- در تبلیغ و امر به معروف، آثار اعمال را بیان كنیم. «اجیبوا… یغفر لكم»
4- ایمان، بعضى گناهان مانند كفر و شرك را برطرف مى كند، امّا برخى گناهان مانند تضییع حق مردم، حساب دیگرى دارد. «من ذنوبكم» (كلمه «من»، یعنى بخشى از گناهانتان بخشیده مى شود.)
5 – جنّ نیز همانند انسان مكلّف است و در صورت نافرمانى، گنهكار محسوب شده و مورد قهر و كیفر قرار مى گیرد. «ذنوبكم… عذاب الیم»
ستاد تفسیر قرآن کریم، در سال 1374، با هدف ترویج فرهنگ تفسیری توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی آغاز به کار نموده است. این ستاد، تاکنون توانسته فعالیتهای مختلف تفسیری را به طلاب و مراکز تبلیغی ارائه دهد.
تهیه جزوات مختلف تفسیری، تشکیل جلسات و کلاس های تفسیر در نقاط مختلف کشور، به منظور ترویج تفسیر و پرداختن به قرآن کریم در حوزه های علمیه، طراحی و اجرای مسابقات تفسیری در حوزههای علمیه، تهیه کتاب نخبة التفاسیر به عنوان متن درسی در حوزه علمیه قم، همکاری در اجرای برنامههای مطالعات و مسابقات تفسیری در آموزش و پرورش، در مراکز مختلف، از قبیل سپاه پاسداران، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان اوقاف و … شناسایی و معرفی اساتید تفسیر به مدارس علمیه و دیگر مراکز گوشهای از فعالیتهای انجام شده توسط این ستاد است.
تمامی حقوق سایت برای ستاد تفسیر قرآن کریم محفوظ می باشد.