ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَرِهُواْ مَآ أَنزَلَ اللَّهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ
این (هلاكت) به خاطر آن است كه آنچه را خداوند نازل كرده، ناخوش داشتند، پس (خداوند) كارهایشان را تباه (و بى ارزش) نمود.
كلمه «تعس» به معناى لغزیدن، سقوط كردن و به رو افتادن است.
یكى از بهترین راه هاى تربیت، روش مقایسه است. در آیات قبل نسبت به مؤمنان شهید فرمود: «فلن یضلّ اعمالهم» در این آیه نسبت به كفّار مى فرماید: «أضلّ اعمالهم» این مقایسه، نویدى براى مؤمنان مجاهد است. همچنین در مورد مؤمنان فرمود: «یثبّت اقدامكم» خداوند گام هایشان را استوار مى سازد و این آیه در مورد كافران مى فرماید: «فتعساً لهم» آنها در لغزشگاه ها و پرتگاه ها سقوط مى كنند.
1- نفرین بر كفّار لجوج رواست. «فتعساً لهم…» (چنانكه در آیه اى دیگر مى فرماید: «تّبت یدا أبى لهب»)
2- كفر، مایه ى تباهى و نابودى است. «كفروا… أضلّ أعمالهم»
3- كراهت از دستورهاى الهى، نشانه ى نوعى كفر در وجود انسان است. «والّذین كفروا… كرهوا ما أنزل اللّه»
4- كیفرهاى الهى، به میزان كفر و كراهت انسان است. «كفروا… ذلك بانهم…»
5 – كراهت از قرآن و اعراض از آن، موجب حبط و تباهى اعمال خیر مى شود. «كرهوا… فاحبط اعمالهم»
6- انگیزه و نشاط، به كارها ارزش مى دهد. كسى كه نسبت به فرمان هاى خداوند ناراضى است، كارهایش ارزشى ندارد. «كرهوا… فاحبط اعمالهم»
ستاد تفسیر قرآن کریم، در سال 1374، با هدف ترویج فرهنگ تفسیری توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی آغاز به کار نموده است. این ستاد، تاکنون توانسته فعالیتهای مختلف تفسیری را به طلاب و مراکز تبلیغی ارائه دهد.
تهیه جزوات مختلف تفسیری، تشکیل جلسات و کلاس های تفسیر در نقاط مختلف کشور، به منظور ترویج تفسیر و پرداختن به قرآن کریم در حوزه های علمیه، طراحی و اجرای مسابقات تفسیری در حوزههای علمیه، تهیه کتاب نخبة التفاسیر به عنوان متن درسی در حوزه علمیه قم، همکاری در اجرای برنامههای مطالعات و مسابقات تفسیری در آموزش و پرورش، در مراکز مختلف، از قبیل سپاه پاسداران، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان اوقاف و … شناسایی و معرفی اساتید تفسیر به مدارس علمیه و دیگر مراکز گوشهای از فعالیتهای انجام شده توسط این ستاد است.
تمامی حقوق سایت برای ستاد تفسیر قرآن کریم محفوظ می باشد.