ذَلِكَ بِأَنَّهُمُ اتَّبَعُواْ مَآ أَسْخَطَ اللَّهَ وَكَرِهُواْ رِضْوَانَهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ
این (نوع جان گرفتن) به خاطر آن است كه آنان از آنچه خداوند را به خشم مى آورد، پیروى كرده و خشنودى خدا را خوش نداشتند، پس خداوند نیزاعمالشان را تباه كرد.
«توفّى» به معناى بازگرفتن كامل چیزى است كه به انسان داده اند. این واژه در قرآن، در مورد مرگ به كار مى رود، زیرا مرگ در حقیقت، بازگرفتن روح خدا دادى از جسم است.
در آیه 50 سوره انفال نیز، مشابه این آیه براى چگونگى جان دادن كفّار آمده است.
شاید عذاب مرتدّان از ناحیه صورت: «یضربون وجوههم»، تجسّم اقبال و روآوردن به سخط الهى است «اتّبعوا ما اسخط اللّه» و عذاب از ناحیه پشت: «ادبارهم»، تجسّم اِدبار، پشت كردن و ناپسند شمردن رضوان الهى است. «و كرهوا رضوانه»
1- آنان كه دیگران را در برابر حق به مقاومت دعوت مى كنند، با ذلّت و عذاب جان خواهند داد. «فكیف اذا توفّتهم…»
2- مرگ، نابودى نیست، بلكه گرفتن كامل روح و جان توسط فرشتگان است. «توفّتهم»
3- كیفر منافقانِ مرتدّ، از لحظه جان دادن آغاز مى شود. «توفّتهم الملائكة»
4- توجّه به عمر محدود دنیا و خط پایانى توطئه ها و گرفتار شدن به عذاب، مى تواند انسان را از توطئه بازدارد. «فكیف اذا توفّتهم… یضربون…»
5 – دشمنى با وحى و قرآن، موجب خشم خداوند و بطلان اعمال انسان مى شود. «ذلك… فاحبط اعمالهم»
6- گرچه كافران در انتخاب راه و روش خود مختارند، «اتبعوا، كرهوا» امّا چاره اى جز پذیرش آثار و پیامدهاى آن ندارند. «فاحبط اعمالهم»
7- گاهى انسان نیكى ها و آنچه را كاشته است، خود به آتش كشیده و نابود مى كند. «اتّبعوا… كرهوا… فاحبط أعمالهم»
8 – حركت در مسیرى كه رضاى الهى در آن نیست، بیهوده گرایى و قابل توبیخ است. «اتّبعوا… كرهوا… فاحبط أعمالهم»
ستاد تفسیر قرآن کریم، در سال 1374، با هدف ترویج فرهنگ تفسیری توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی آغاز به کار نموده است. این ستاد، تاکنون توانسته فعالیتهای مختلف تفسیری را به طلاب و مراکز تبلیغی ارائه دهد.
تهیه جزوات مختلف تفسیری، تشکیل جلسات و کلاس های تفسیر در نقاط مختلف کشور، به منظور ترویج تفسیر و پرداختن به قرآن کریم در حوزه های علمیه، طراحی و اجرای مسابقات تفسیری در حوزههای علمیه، تهیه کتاب نخبة التفاسیر به عنوان متن درسی در حوزه علمیه قم، همکاری در اجرای برنامههای مطالعات و مسابقات تفسیری در آموزش و پرورش، در مراکز مختلف، از قبیل سپاه پاسداران، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان اوقاف و … شناسایی و معرفی اساتید تفسیر به مدارس علمیه و دیگر مراکز گوشهای از فعالیتهای انجام شده توسط این ستاد است.
تمامی حقوق سایت برای ستاد تفسیر قرآن کریم محفوظ می باشد.