إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ وَصَدُّواْ عَن سَبِيلِ اللَّهِ ثُمَّ مَاتُواْ وَهُمْ كُفَّارٌ فَلَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ
همانا كسانى كه كفر ورزیدند و (مردم را) از راه خدا باز داشتند، سپس در حال كفر از دنیا رفتند، پس خداوند هرگز آنان را نخواهد بخشید.
این آیه در میان دو آیه قرار گرفته كه خطاب به مؤمنان است و لذا خطر ارتداد مؤمنان را كه به كفر آنان بیانجامد گوشزد مى كند. خطرى كه بسیار بدفرجام است.
با اینكه خداوند همه گناهان را مى بخشد، «انّ اللّه یغفر الذّنوب جمیعاً»(96) و راه توبه براى همه و همیشه و نسبت به هر گناه تا لحظه مرگ باز است، امّا آنان كه در حال كفر از دنیا بروند و یا مرتد شده و باز نگردند و یا منافقان، مشمول مغفرت نمى گردند. «ان اللّه لا یغفر ان یشرك به و یغفر ما دون ذلك لمن یشاء»(97)، «فلن یغفر اللّه لهم»
96) زمر، 53 .
97) نساء، 48.
1- كفر، مایه ى بطلان اعمال گذشته انسان در دوره ایمان مى گردد. «لاتبطلوا اعمالكم… الّذین كفروا»
2- هنگام مردن مهم این است كه انسان مؤمن بمیرد یا كافر. «كفروا… ماتوا و هم كفّار»
3- كفر و عناد، عامل بازداشتن دیگران از نیكى ها و خوبى ها مى گردد. «كفروا و صدّوا عن سبیل اللّه»
4- آمرزش الهى تا قبل از دیدن علائم مرگ امكان پذیر است. «ماتوا و هم كفّار فلن یغفر اللّه لهم»
ستاد تفسیر قرآن کریم، در سال 1374، با هدف ترویج فرهنگ تفسیری توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی آغاز به کار نموده است. این ستاد، تاکنون توانسته فعالیتهای مختلف تفسیری را به طلاب و مراکز تبلیغی ارائه دهد.
تهیه جزوات مختلف تفسیری، تشکیل جلسات و کلاس های تفسیر در نقاط مختلف کشور، به منظور ترویج تفسیر و پرداختن به قرآن کریم در حوزه های علمیه، طراحی و اجرای مسابقات تفسیری در حوزههای علمیه، تهیه کتاب نخبة التفاسیر به عنوان متن درسی در حوزه علمیه قم، همکاری در اجرای برنامههای مطالعات و مسابقات تفسیری در آموزش و پرورش، در مراکز مختلف، از قبیل سپاه پاسداران، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان اوقاف و … شناسایی و معرفی اساتید تفسیر به مدارس علمیه و دیگر مراکز گوشهای از فعالیتهای انجام شده توسط این ستاد است.
تمامی حقوق سایت برای ستاد تفسیر قرآن کریم محفوظ می باشد.